Legende koje su otišle u 2017. godini

Legende koje su otišle u 2017. godini

Nije ova godina bila kao prošla kada je Bi-Bi-Si izračunao da je bilo najviše čitulja poznatih

Na kraju i ove godine opraštamo se od velikana koji su nas napustili. Podsećamo se nekih imena bez kojih 2018. godina neće biti ista.

Nije ova godina bila kao prošla kada je Bi-Bi-Si izračunao da je bilo najviše čitulja poznatih. Ali otišli su mnogi, veliki poput Ljubiše Samardžića našeg Smokija, Šurde, Boška. Junaka sa kojim se odrastalo, podsećalo na ratne pobede, tugovalo i smejalo se.

I dalje se igra i peva uz starogradske pesme Predraga Gojkovića Cuneta. A Cune je otišao u svojoj 85. godini.

A na samom početku godine napustio nas je čuveni pevač šlagera i balada Miki Jevremović. U više od pet decenija karijere stalo je 5.000 koncerata.

Sjajan pripovedač, živa enciklopedija, a susret s njim opisivali su kao susret sa mudracem. Raša Popov.

Otišao je Bogoljub Mitić, Bata Đoša iz Porodičnog blaga čiju ćemo poslednju ulogu u Nemanjićima tek gledati.

Prerano nas je napustio reditelj Uroš Stojanović, autor filma Čarlston za Ognjenku.
Ni slavni britanski glumac, ser Rodžer Mur, jedan od najomiljenijih Džejms Bondova, više nije među nama.

Ljubitelje gitarskog zvuka zaprepastila je vest da je Kris Kornel pronađen mrtav. Nema više ni Džerija Luisa, jedne od zvezda Zlatne ere Holivuda koji je glumio i u Kusturičinom Arzona drimu.

I svetska politička scena ostala je bez nekoliko zvezda. Preminuo je ruski diplomata Vitalij Čurkin, bivši nemački kancelar Helmut Kol i Karterov savetnik za nacionalnu bezbednost Zbignjev Bžežinski.

Bitku je izgubio i onaj koji je misilio da novcem može da kupi dva veka života Dejvid Rokfeler. A da je „život je kratak da biste živeli tuđe snove“ govorio je Hju Hefner. Živeo je ludo i brzo, a dovoljno oprezno da doživi 91. godinu i umre, kažu. okružen svojim Plejboj zečicama.

KOMENTARIŠI