Zbog trenutne epidemiološke situacije 57. po redu Ljubičevske konjičke igre biće po svemu sudeći drugačije nego prethodnih 56 godina.

Kako Urban City saznaje, 57. LjKI održaće se bez defilea u centru grada i bilo kakvih drugih manifestacija, a sportski deo programa, po poslednjim informacijama koje imamo biće održan bez publike na požarevačkom hipodromu uz televizijski prenos. Sve ovo biće organizovano kako bi se poštovale trenutne epidemiološke mere koje su na snazi, a u slučaju pogoršanja epidemiološke slike, igre se ove godine neće održati.

Foto: Urban City // arhiva

Podsećamo da Ljubičevske konjičke igre se održavaju od 1964. godine svake godine u septembru, izuzetak su bile konjičke igre 1988. godine koje su održane u oktobru zbog pojave gripa među konjima.

Što se tiče sportskog dela na hipodromu, na programu će između ostalog biti galopske i kasačke trke, voltižovanje dece većih uzrasta koja mogu učestvovati bez pratnje roditelja i ljubičevski višeboj. Učesnici iz drugih gradova koji žele da učestvuju moraće da imaju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Propozicije takmičenja još uvek nisu raspisane, a to će biti učinjeno najkasnije 15 dana do početka manifestacije.

Svečani defile od prošle godine pogledajte ovde.

KOMENTARIŠI