LJubičevski vitezovi odneli paketiće korisnicima Dnevnog centra za decu i omladinu ometenu...

LJubičevski vitezovi odneli paketiće korisnicima Dnevnog centra za decu i omladinu ometenu u razvoju

27. decembra Centar za dnevni boravak posetili su požarevački vitezovi , članovi Konjičkog društva Knez Mihailo, sa njima su Centar obišli članovi UO ovog Društva kao i direktor Društva, i direktorka Centra za socijalni rad Tatjana Rajic.

Sasvim, do sada neviđen prizor, kada su nasi višebojci prodefilovali gradom i tako stigli na svojim kasačkim grlima u Centar za dnevni boravak izazvalo je veliko odusevljenje korisnika boravka.

Pored paketića koji su im uručeni, korisnike je čekalo još jedno iznenađenje, a to je vožnja fijakerom. Ovom prilikom Davorin Živković zahvalio se Gradskoj upravi na pomoći u realizaciji ove akcije i izrazio nadu da da će ona postati tradicionalna. Direktor KD Aleksandar Milenković razgovarao je sa rukovodiocem Centra Jasminom Turudić o mogućoj saradnji u implementaciji aktivnosti vezanih za hipoterapiju. Hipoterapija je inače fizioterapeutska metoda koja se koristi veoma uspešno u tretmanu sa osobama sa invaliditetom, a koja koristi pokret konja za postizanje zadatih ciljeva. Kako je za uvođenje ovih aktivnosti neophodno ostvariti propisane standarde, dogovoreno je da se o ovim aktivnostima detaljnije razgovara u narednoj godini.

– Srce nam je puno. Koristimo brend LJubičevskog višebojca ne samo za takmičenje u okviru Igara već i da promovišemo svoj grad, a evo danas i da unesemo malo radosti u srca naših mladih sugrađana. Želim da se zahvalim Gradskoj upravi na pomoći u realizaciji ove naše misije i već sada nemam dilemu da će ona postati tradicionalna. kazao je višestruki pobednik LJubičevskog višeboja, Davorin Živković.

Svi vitezovi su se dobro zabavili, zabavu priuštili i svima iz Centra za decu i omladinu ometenu u razvoju i pokazali da jesu pravi ambasadori Požarevca.

KOMENTARIŠI