Ideja o otvaranju agencije za pogrebne usluge za kućne ljubimce, petočlane ekipe učenika srednjih škola iz Beograda i Kučeva, pobedila je danas u Beogradu na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama.

Takmičenje u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov” okupilo je više od 100 učenika iz 34 srednje škole iz Beograda, Krupnja, Kučeva, Pančeva, Požarevca, Smedereva i Valjeva, saopštili su organizatori.

Najkreativniju ideju imao je petočlani tim koga su činili učenici beogradske Zubotehničke škole, Četrnaeste gimnazije, Četvrte gimnazije, Pete ekonomske škole i Ekonomsko-trgovinske i mašinske škole u Kučevu.

Oni su na uručenju nagrade kazali da bi se njihova firma zvala “I ljubimci idu u raj”, i da bi pružala usluge prevoza uginule životinje, nalaženja pogrebnog mesta i obezbeđivanja sanduka.

“Vlasnici ljubimaca bi mogli da se opredele za jedan od tri paketa, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti, a razlika je samo u kvalitetu sanduka i spomenika”, kazali su članovi pobedničkog tima Marija, Dušan, Nevena, Branislav i Sava.

Kako su naveli organizatori, članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru, a pobednici finala učestvovaće na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu u Sarajevu zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje je realizovala organizacija “Dostignuća mladih u Srbiji” uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i UniCredit banke.

Član organizacije “Dostignuća mladih u Srbiji” ;Nemanja Glavinić kazao je da je cilj takmičenja bio da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo.

“Iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razviju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, rekao je Glavinić.

Takmičenje “Poslovni izazov” pokrenuto je pre devet godina kao podsticaj srednjoškolcima da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali mogućnosti za zapošljavanje.

KOMENTARIŠI