Lokalni izbori: SNS održao miting u Kostolcu

Lokalni izbori: SNS održao miting u Kostolcu

Zaključili glavni deo kampanje za lokalne izbore

Velikim predizbornim mitingom u Hali sportova u Kostolcu koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke zaključila je glavni deo kampanje za lokalne izbore. Pred više od 2 000 okupljenih građana, od kojih su mnogi ostali ispred hale, članovima i simpatizerima koalicije „Aleksandar Vučić – SNS – SPS – Ivica Dačić“ obratili su se predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nebojša Selaković, Marko Đurić, potpredsednik Srske napredne stranke i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, Slavica Đkć Dejanović, ministar bez potfelja u Vladi Republike Srbije kao i Serdžo Krstanoski, nosilac liste naše koalicije na lokalnim izborima.

Mitingu su još prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Aleksandar Antić, ministar energetike.

Serdžo Krstanoski podsetio je na napredak koji su Kostolac i Požarevac osetili za vreme perioda u kojem Srpska napredna stranka vodi naš grad. On je kao poseban primer istakao OŠ „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, koja je nakon obnove koju je finansirala Vlada Republike Srbije postale jedna od najbolje opremljenih u našoj zemlji i istakao činjenicu da se u Kostolcu gradi novi blok Termoelektrane, što je najveća investicija u toj grani privrede u Srbiji, i nakom čega bi posao u EPS – u trebalo da dobije oko 500 radnika.

Marko Đurić istakao je da je period u kome Srpska napredna stranka vodi Srbiju imala ključan doprinos na zaustavljanje krize u koju je Srbija zapala i za postepeno oporavak, kao i za očuvanje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji.

Nikola Selaković istakao je da je 2017 godina znatno uspešnija za Srbiju, Kostolac i Požarevac nego prethodna zato što smo svi zajedno i složno radili na napretku našeg grada i Srbije. On je pozvao sve da 24. decembra izađu i glasaju za koaliciju okupljenu oko Srpske napredne stranke, i time daju i svoj doprinos nastavku napretka našeg grada i Srbije. Selaković je istakao da su građani Srbije prepoznali energiju koju nosi Aleksandar Vučić i podržali politiku koju vodi. „Srbija je zemlja koja teži članstvu u EU, ali i da istovremeno ne zaboravlja na svoju tradiciju i običaje, i čuva prijateljstvo sa svim prijateljskim državama, pre svega sa Rusijom i Kinom. Srbija je danas poštovana država, i jedino kao takva može da se bori za ostvarenje svojih interesa“, rekao je između ostalog Selaković i pozvao sve da 24. decembra zaokruže broj 1 i podrže Srpsku naprednu stranku i koaliciju okupljenu oko nje.

Maja Gojković, predsednica Skupštine Republika Srbije istakla je da nema ni malo sumnje da će 24. SNS pobediti na izborima u Kostolcu, i da je to najbolji način borbe i za bolju i uspešniju Srbiju. „Sve što je poslednjih godina urađeno u Kostolcu urađeno je u nadi da će se nastaviti sa stvaranjem novoga i lepšega, kao i da će to građani znati da cene“. Ona je dodala i da rukovodstvo Srpske napredne stranke ne dolazi u Požarevac i Kostolac samo u vreme izbora već da je stalno tu i da prati napredak u čitavoj Srbiji. Ona je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji zbog državnih obaveza i odlaska u Rusiju nije mogao večeras da bude u Kostolcu. Istakla je izgradnju novog bloka termoelektrane u Kostolcu, kao primer da Srbija teži članstvu u EU, ali i saradnji sa drugim državama, poput Kine iz čijeg kredita se finansira izgradnja novog bloka termoelektrane. Ona je najavila povećanje plata i penzija u 2018. godini i zahvalila se svim građanima, koji su zajednički poneli teret obnove i oporavka Srbije.

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar inostranih poslova istakao je da se program koalicije oko SNS – zasniva na stvaranju moderne i jake Srbije, koju niko neće moći da uslovljava i ucenjuje. On je istakao da je cilj ulazak u EU da bi naši građani živeli bolje, ali i da nikada i ne po koju cenu priznavanja nezavisnosti Kosmeta. Neće to uraditi ni po cenu uvođenja sankcija Rusiji, ne samo zato što je uvek pomagala Srbiju, već zato što je to pre svega u interesu Srbije. Na izborima koji se održavaju 24. decembra važno je nastupiti jedinstveno i pobediti u Kostolcu, jer je to prilika da se pogleda i da li smo slabiji ili jači nego ranije, a on je uveren da smo jači, istakao je Dačić.

KOMENTARIŠI