Lokalni izbori u Kostolcu: Vučić i Dačić na završnoj konvenciji u nedelju

Lokalni izbori u Kostolcu: Vučić i Dačić na završnoj konvenciji u nedelju

Lista naprednjaka i socijalista ima 21 kandidata, a njen nosilac je Serdžo Krstanoski

Na lokalnim izborima u Kostolcu, koji će se od 2009. godine kada je uspostavljena Gradska opština Kostolac, 24. Decembra održati po treći put, učestvovaće pet izbornih lista: SNS-SPS, Demokratska stranka, PUPS-SRS, Grupa građana “Iskorak” i Srpski pokret “Dveri”.

Lista naprednjaka i socijalista ima 21 kandidata, a njen nosilac je Serdžo Krstanoski, direktor OŠ “Jovan Cvijić”. Na listi DS, koja na izbore izlaze samostalno, 21 kandidata predvodi Aleksandar Popov, predsedniik Opštinskog odbora DS-a. Lista penzionera i radikala takođe ima 21 kandidata, koje predvodi Ljubiša Živojinović, dok “Iskorak” ima 19, a prvi na njoj je Žarko Debeljački. Srpski pokret “Dveri” odabrao je 16 kandidata, a nosilac liste je Milan Grubetić.

Građani Kostolca i naselja: Stari Kostolac, Petka, Ostrovo i Klenovnik, glasaće za 21 odbornika, koliko ih ima u Skupštini gradske opštine Kostolac.

Kostolački naprednjaci zakazali su završnu konvenciju za nedelju, 17. decembar u kostolačkoj Sportskoj hali sa početkom u 20 časova. Ujedno su najavili da će na njoj, pored stranačkih i državnih funkcionera, prisustvovati i njihov predsednik stranke Aleksandar Vučić, kao i predsednik koalicionog parnera iz SPS-a, Ivica Dačić.

KOMENTARIŠI