Jedne od njih odnose se i na realizaciju Projekta prihvaćenog od strane Ministarstva poljoprivrede koji podrazumeva, između ostalog, i monitoring ponašanja vuka u uslovima prihrane pogotovo u lošim klimatskim uslovima koji karakterišu ovogodišnju lovnu sezonu.

Branislav Živković, predsednik Lovačkog udruženja „Jovan Šerbanović“ osvrnuo se i na aktuelnosti srpskog lovstva gde su u toku razgovori na nivou radne grupe u Ministarstvu poljoprivredeUpravi za šume, a tiču se novog Zakona o lovstvu i unapređenja lova u Srbiji.

Bitna i najvažnija stvar, kako je rekao Živković, a kojima se trenutno intenzivno bave, jeste i podizanje svesti građana o lovstvu i njihova bezbednost, jer to spada u deo na koji se Uprava Udruženja lovaca posebno osvrće, kao i na mogućnost potencijalne saradnje Lovačkog udruženja sa stanovnicima opštine Žagubica u obostranom interesu.

Od aktuelnosti Lovačkog udruženja izdvaja se još i preregistracija oružja, tako da je preporuka da lovci i ljubitelji lova koji su spremni da uđu u proces preregistracije oružja mogu da se jave Lovačkom udruženju koji će organizovati besplatan lekarski pregled za dobijanje lekarskog uverenja, jer je krajnji rok za preregistraciju 05. mart 2019. godine.

Više o ovoj vesti pogledajte OVDE

KOMENTARIŠI