Madona u revijalnom delu „Evrosonga“ u Izraelu?

Madona u revijalnom delu „Evrosonga“ u Izraelu?

Američka pop zvezda Madona najavila je da će nastupiti na takmičenju za Pesmu Evrovizije koje se održava u Izraelu sledećeg meseca.

Planirano je da Madona otpeva dve pesme u revijalnom delu takmičenja za Pesmu Evrovizije, a procenjuje se da će njen nastup u Tel Avivu 18. maja pratiti više od 180 miliona gledalaca širom sveta, prenosi bbc.com.

Nastup su najavili lokalni promoteri kompanije “Live Nation Izrael”, koji tvrde da će nastup istovremeno biti istorijski i nesvakidašnji”, a zatim je i Madonin tim za odnose s javnošću potvrdio vest.

Već nekoliko meseci kruže glasine o Madoninom nastupu u Tel Avivu, a vest je u ponedeljak putem Fejsbuk stranice potvrdila organizacija “Live Nation Izrael”, kao i kompanija “Bluestone Entertainment”, čiji je suvlasnik Madonin menadžer Gaj Oseri.

Ipak, nastup na takmičenju za najbolju pesmu Evrope mogao bi da bude problematičan, jer drugi muzičari, među kojima je i Rodžer Voters iz grupe „Pink Flojd“, pozivaju na bojkot takmičenja zbog navodnog kršenja ljudskih prava.

Organizatori: Konačna odluka još nije doneta 

Procenjuje se da će Madonin nastup koštati oko milion dolara (887.000 evra), a troškove će pokriti kanadski milioner Silvijan Adams, koji je poslednjih godina finansirao velike događaje i koncerte, podržavajući tako Izrael i boreći se protiv pokreta za bojkot.

„Veoma sam uzbuđen i počastvovan što ću ugostiti Madonu u Izraelu“, izjavio je Adams za list Jerusalim post. „Verujem da će njen nastup, praćen grupom profesionalnih plesača, značajno doprineti uspehu samog događaja i ojačati pozitivnu sliku Izraela“, dodao je Adams.

Ipak, organizatori takmičenja demantovali su da je nastup američke pevačice siguran i poručili su u saopštenju da „konačna odluka nije doneta i da nikakvi ugovori nisu potpisani“.

„Organizatori takmičenja će u dogledno vreme objaviti zvanične vesti o ovom događaju“, navodi se u saopštenju.

Madona ima dugu istoriju odnosa sa Izraelom. Čak je i turneju pod nazivom MDNAzapočela upravo u Tel Avivu 2012. godine, prenosi bbc.com.

KOMENTARIŠI