Magija – Kuvano vino i zvončići – Vašari u Nemačkoj

Magija – Kuvano vino i zvončići – Vašari u Nemačkoj

Božićni vašari su i nastali u nemačkim selima.

Iako se najveći vašari organizuju u velikim gradovima, najzanimljiviji su oni koji se tradicionalno održavaju u malim mestima. Božićni vašari su i nastali u nemačkim selima.

Magija predstojećih praznika najlepše se oseća uz miris kuvanog vina i slatkiša koji mame sa božićnih vašara. Iako se najveći vašari organizuju u velikim gradovima, najzanimljiviji su oni koji se tradicionalno održavaju u malim mestima.

Božićni vašari su i nastali u nemačkim selima, a sada su ponovo atraktivni zbog atmosfere, ali i veće bezbednosti.

Rudeshajm na Rajni – Do ovog gradića većina turista stiže brodovima za krstarenje, ali može se doći i sa brda – žičarom. U uskim uličicama toči se najbolje kuvano vino ili punč.

Mihelštat slatkišiIstorijske fasade sa drvenim gredama iz 1484. godine čine ovo selo savršenom scenografijom za božićni vašar. Posebno su atraktivne drvene tezge i drvena božićna piramida koja se okreće. Svake večeri ispred Gradske kuće pevaju se pesme. Ovde živi omiljeni poslastičar Angele Merkel.

Srednjovekovni Rotemburg – Gradić je uokviren srednjovekovnim zidinama i jedna je od nezaobilaznih tačaka na Romantičnom putu Nemačke. Najviše tezgi se nalazi ispred ogromne Gradske kuće.

Romantični vašar u RegenzburguU Nemačkoj su hit božićni vašari u dvorcima, a u palati Emeran porodice Turn und Taksis je jedan od najlepših.

Bamberg u Bavarskoj – Najveći vašar prostire se na Maksplacu u starom delu grada koji je pravi dragulj nemačke arhitekture. Gradić je poznat po scenama Hristovog rođenja, ali i ukusnim medenjacima.

KOMENTARIŠI