Raspisani izbori za 26. april

Raspisani izbori za 26. april

Foto: Pixabay // ilustracija

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 26. april. Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom, rekla je Gojkovićeva.

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji se ne odnosi na opštine u kojima su održani vanredni izbori.

Odluka se ne odnosi na skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda i skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Mjadanpek, Mionica, Preševo, Medveđa, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka u kojima su održani vanredni izbori u periodu od 2017. do 2019. godine.

Predsednica parlamenta Maja Gojković pozvala je građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore u kojima će, kako kaže, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odlučuju o budućnosti lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

“Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vaših porodica”, rekla je Gojkovićeva, nakon što je raspisala izbore.

Predsednica Skupštine je pozvala i kandidate da se nadmeću za podršku građana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

“Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom. Pozivam sve da poštuju demokratski iskazanu volju građana”, rekla je Gojkovićeva.

Odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je u utorak izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine za nedelju, 26. april.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je u podne parlamentarne izbore.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević naveo je da RIK, po raspisivanju parlamentarnih izbora, ima rok od pet danada se sastane i usvoji odgovarajuća akta.

KOMENTARIŠI