Mališani iz Klenovnika briljirali u predstavi: „Mališa u svetu bajki” (FOTO)

  Predstava „Mališa u zemlji bajki“, koja je bila završna za učenike četvrtog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“, područnog odeljenja u Klenovniku, odigrana je 12. juna. Ova grupa dece, koju je vodila učiteljica Vesna Pešić–Životić, završila je jednu i od septembra započinje novu fazu školovanja. Sala klenovničkog Doma kulture bila je puna, a svi prisutni „uplovili“ su u svet mašte i igre na sceni.

  Foto: P. Životić

  Kroz čaroban svet bajki roditelje, bake, deke i mlađu braću i sestre proveli su predškolci i učenici sva četiri razreda područnog odeljenja Klenovnik. Na sceni je bilo ukupno 20 mladih glumaca, koji su svoje uloge odigrali kao profesionalci. Scenario za predstavu napisala je učiteljica Vesna Pešić-Životić, za kostime je bila zadužena Tijana Stević, a za režiju David Životić.

  Foto: P. Životić

  Glavni lik ove duhovite predstave je dečak Mališa, koji svoje slobodno vreme provodi igrajući igrice na kompjuteru, iako se njegova majka protivi tome. Međutim, jednom prilikom u snu je „zakoračio“ u novi svet i imao je priliku da vidi popularne likove iz bajki – od Snežane, Pepeljuge, Crvenkape, Zelenkape i princa, preko veštice Grdane, vile Vedrane i vuka do sedam patuljaka i tri praseta. Taj „susret“ je promenio Mališin stav o modernim tehnologijama.

  Foto: P. Životić

  Na početku programa, neposredno pre izvođenja predstave, Vidak Ognjanović je na harmonici izveo valcer, a najmlađi ansambl Kulturno-umetničkog društva „Klenovnik“ predstavio se „Spletom igara iz Srbije“. Posle predstave usledio je maskenbal i druženje mališana.

  Foto: P. Životić
  Foto: P. Životić
  Foto: P. Životić
  Foto: P. Životić

  KOMENTARIŠI