MALO CRNIĆE – NAJEFIKASNIJA OPŠTINA U IZDAVANjU E-DOZVOLA U REPUBLICI...

MALO CRNIĆE – NAJEFIKASNIJA OPŠTINA U IZDAVANjU E-DOZVOLA U REPUBLICI SRBIJI

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), je nezavisna asocijacija kompanija, opština i nevladinih organizacija koje rade zajedno na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u Srbiji.

Sumirajući rezultate primene jednog od najvažnijih reformskih zakona, koji reguliše oblast izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj proglasila je Opštinu Malo Crniće za najefikasniju u Srbiji. Od ukupnog broja primljenih zahteva u Opštinskoj upravi Malo Crniće 99% je rešeno u zakonskom roku.

Ovaj rezultat Opštine Malo Crniće, nije slučajan. Od samog početka primene novog zakona i novog načina izdavanja građevinskih dozvola, uključili smo se aktivno u rad Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Zaposlenima koji rade na poslovima objedinjene procedure obezbeđeni su tehnički uslovi za pristup centralnom registru i omogućeno im je da prisustvuju instruktažama koje je organizovalo Ministratvo i rezultat nije izostao. Ministartsvu smo posebno zahvalni što je uvek odgovaralo na naše nedoumice i pitanja.yorana mihajlovic

Posebno treba istaći da Opštinska uprava ne bi bila tako efikasna da nije uspostavljena maksimalna saradnja sa nadležnim državnim organima, posebno sa katastrom i ministarstvom unutrašnjih poslova i imaocima javnih olašćenja, elektrodistribucijom i opštinskim komunalnim preduzećem. Zajedničkim delovanjem postigli smo ovako značajan upeh.

Velika nam je čast što su nadležni organi, koji prate rad i rezultate lokalnih samouprava, prepoznali naš trud i doprinos sveobuhvatnim reformama koje sprovodi Vlada Republike Srbije na polju poboljšanja uslova poslovanja u našoj zemlji.

Ovo priznanje će nam biti jako pozitivan podsticaj za dalji rad i poboljšanje efikasnosti u svim oblastima rada jer, samo ako svi u okvirima svoje nadležnosti dajemo maksimalni doprinos i naša država će napredovati.

KOMENTARIŠI