MALTRETIRANA I TUČENA Ženi godinu i po dana zatvora zbog ubistva muža...

MALTRETIRANA I TUČENA Ženi godinu i po dana zatvora zbog ubistva muža nasilnika

Apelacioni sud u Kragujevcu smanjio je kaznu Snežani Pahli (53) iz Starog Kostolca na 18 meseci, osuđenoj u Višem sudu u Požarevcu na dve i po godine zatvora zbog ubistva supruga Božidara (58).

Kako je ona u pritvoru provela godinu dana, odnosno dve trećine kazne, uputila je molbu da bude uslovno puštena na slobodu jer ispunjava uslove. Ukoliko njena molba bude odbijena Snežana će biti upućena u Kazneno popravni zavod za žene u Požarevcu na izdržavanje preostalog dela kazne.

 Ubistvo se desilo sredinom 2014. godine, oko ponoći, u kući u Starom Kostolcu, gde je Snežana živela sama. Supružnici su se često svađali, pa se Božidar preselio u pomoćni objekat u zajedničkom dvorištu.

Te noći došao je iz seoske kafane došao pijan i počeo da je maltretira i tuče.

Najpre je tražio da mu otvori vrata kuće i ukoliko to ne učini on će razbiti prozor i tako ući u kuću. Kada mu je ona otvorila vrata on je ušao i odmah počeo da je maltretira i tuče. Bežeći od njega ona je sa stola zgrabila nož i ubola ga a zatim ga udarila i predmetom kojim je pretio da će razbiti prozor i usmrtila ga. Nakon toga pozvala je policiju i prijavila se.

– Snežana je sitna, krhka žena, a Božidar krupan i jak, pa se čudimo kako je uspela da ga savlada. Uvek su bili pristojni sa svima nama, ali znamo da se godinama nisu slagali, pa su živeli odvojeno u istom dvorištu – rekle su tada komšije supružnika.

Snežana je radila kao čistačica u termoelektrani.

KOMENTARIŠI