Manifestacija “Dan protiv bele kuge” na Tulbi 29. avgusta

Manifestacija “Dan protiv bele kuge” na Tulbi 29. avgusta

Sa početkom u 12,00 sati - Akademija o natalitetu i demografiji u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac i 17,00 sati na Tulbi.

Manifestacija DAN BORBE PROTIV BELE KUGE održaće se (po prvi put) u Požarevcu na brdu Tulba (Požarevački mir) 29.08.2017.

Sa početkom u 12,00 sati – Akademija o natalitetu i demografiji u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac i 17,00 sati na Tulbi.

Doskorašnje mesto održavanja “Dana borbe protiv bele kuge” je bilo naselje u srcu Braničevskog okruga koje pokušava da se odupre negativnom prirodnom priraštaju, što je bio i povod da Udruženje “UPP Malo Crniće” pre pet godine pokrene ovu akciju.

Opština Malo Crniće, kao i ostale opštine Braničevskog okruga na čelu sa Gradom Požarevcem poznate su po broju mladih koji odlaze u inostranstvo i po malom broju novorođene dece.

Do sada su u ovoj manifestaciji učestvovale javne ličnosti koje se direktno i indirektno bave ovim problemom, poput akademika prof. dr Prvoslava Markovića, princa prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, Iguman manastira Hilandar otac Metodije, Dušan Rajković, šahovski internacionalni velemajstor, mr Biljana Spasić, Aleksandar Šoštar predsednik SS Srbije, dramskih umetnika Radoša Bajića, Milorada Mandića – Mande, Lepomira Ivkovića, Anđelke Prpić, Nebojša Ilić, Raša Popov, Minja Subota, Sergej Česnakov, Gabrijela Ubavić , Lepomir Ivković, Voja Brajović, Dušica Spasić, mnogobrojna udruženja: Udruženje Osmi dan, Likovna kolonija Đura Jakšić Požarevac, MK Vatreni Požarevac, Noćni vukovi Srbija i mnogi drugi koji žele da Srbija pobedi u najznačajnijoj borbi, borbi za nove živote.

Ove godine uz Blagoslov manastira Hilandari pod pokroviteljstvom Grada Požarevca.

KOMENTARIŠI