Masaža po ugledu na najbolje RELAX terapije

Masaža po ugledu na najbolje RELAX terapije

Uz pomoć javnih radova Nacionalne službe zapošljavanja, Savez slepih i slabovidih u Požarevcu otvorio je salon za masažu u svojim prostorijama, čime je obezbeđena zarada za njihova dva člana.

Reč je o stručno osposobljenim maserima, koji tretman naplaćuju 400 do 500 dinara, što je tri do četiri puta jeftinije nego u kozmetičkim salonima.

Prema rečima Božidara Bojkovića, predsednika Saveza slepih i slabovidih, saloni za masažu pogodni su upravo za slepa lica, koja se time u svetu već odavno bave.

Božidar Bojković, predsednik Saveza slepih i slabovidih Požarevac

– Ranije su se slepi najviše zapošljavali na telefonskim centralama, ali zbog nove tehnologije toga je sve manje. Zbog toga je za njih rešenje da rade kao fizioterapeuti ili maseri, jer, iako ne vide, taktilno su osetljiviji od drugih. Bilo bi dobro kad bi država bar nekima pomogla da otvore sopstvene salone, jer bi im to obezbedilo stalan izvor prihoda, smatra Bojković.

Foto: Urban City

On navodi da građani dolaze u njihov salon za masažu, ali u nedovoljnom broju, pa bi bilo dobro da odziv bude veći.

Inače, u Savezu slepih svakodnevno se okupljaju članovi svih generacija, kako bi se družili, podržali jedni druge i organizovali brojne aktivnosti. Imaju kuglaše, atletičare, šahiste, organizuju ekskurzije, izlete, proslave i brojne radionice.

Foto: Urban City

– Mnogo nam pomaže Grad Požarevac, koji je zbog toga prošle godine u “Sava centru”, na obeležavanju 70 godina od osnivanja Saveza slepih i slabovidih Srbije, proglašen za najhumaniju sredinu, ističe Bojković. Iako od grada dobijaju sredstva za tekuće funkcionisanje, na čemu su veoma zahvalni, neophodno im je vozilo za prevoz članova. Zbog toga su uputili apel donatorima da im pomognu i ustupe neko skromnije vozilo.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI