Međunarodna akademija na Srebrnom jezeru u subotu

Međunarodna akademija na Srebrnom jezeru u subotu

Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, u subotu 18. septembra, biće održana Međunarodna akademija, u organizaciji Pokreta za decu Tri plus, na kojoj će ovo udruženje opštini Veliko Gradište uručiti tradicionalno priznanje „Zlatna kolevka“ za mere privilegija i povlastica za porodice sa troje i više dece.

Pokret za decu Tri plus već petu godinu ostvaruje saradnju sa sada već 25 lokalnih samouprava u Srbiji po pitanju pronatalitetnih mera.

Na predlog Tri plusa usvojeni su mnogi predlozi u samim opštinama i gradovima koji su umnogome promenili sliku društva. Iskustvo sa terena u zajedničkoj saradnji govori u prilog tome da postoje i one opštine koje i same prednjače u ostvarivanju ciljeva za veći natalitet, a jedna od njih je i opština Veliko Gradište.

Nadležni u opštini Veliko Gradište su shvatili koliki je značaj i uloga višedetnih porodica za demografsku sliku Srbije budućnosti i svojim merama privilegija i povlastica za ovu kategoriju društva žele da pošalju poruku da će imati podršku sredine u kojoj podižu i vaspitavaju svoju decu.

Skup će otvoriti predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Ovo je istovremeno i poruka ohrabrenja mladim bračnim parovima da proširuju svoje porodice jer, kako smatraju u Pokretu Tri plus, samo na taj način možemo pobediti belu kugu najvećeg neprijatelja Srbije današnjice.

Akademija će biti održana u konferencijskoj sali u Vili ”Dinčić” na Srebrnom jezeru, sa početkom u 11,00 sati.

KOMENTARIŠI