Međunarodna biciklistička trka “planinaca” u aprilu na Čačalici

Međunarodna biciklistička trka “planinaca” u aprilu na Čačalici

Foto: Urban City // B.P.

Od 24. do 26. marta na olimpijskoj stazi na Andrevlju biće održane tri trke „planinaca“, gde se očekuje učešće 15 stranih ekipa.

Serija se nastavlja na najatraktivnijoj evropskoj lokaciji, na Petrovaradinskoj tvrđavi. Tamo će na kružnoj stazi oko „Gibraltara na Dunavu“ međunarodno kvalifikaciono takmičenje biti održano 15. i 16. aprila uz učešće 20 ekipa iz inostranstva i 200 biciklista iz Srbije.

Biciklistički karavan se seli u Požarevac od 21. do 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna trka „planinaca“ u prelepom parku Čačalica.

Završnica je zakazana za 23. april uz Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu, trku humanirarnog karaktera. Očekuje se učešće više od 250 biciklista, a namera je da se pomogne žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara. Organizatori ističu da će u trci učestvovati i članovi biciklističkog kluba iz Mardina, grada koji je pretrpeo veliku štetu od zemljotresa.

– Organizacija UCI trka koje su kvalifikacione za Olimpijske igre veoma su atraktivne za strane bicikliste. Pored trka za profesionalne bicikliste, organizuju se i one za Kup Srbije a posebnu pažnju poklanjamo najmlađima koji će imati priliku da se oprobaju u GurGur trci sa animatorima.” kaže Nemanja Vajs, direktor biciklističkog kluba „Novi Sad“.

Čitavu akciju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Turska Ambasada u Beogradu…

KOMENTARIŠI