Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Državljanin Srbije Darko P. (42) iz Voluje kod Kučeva, poginuo je u padu s krova zgrade kojim je hodao, i to s visine od oko 8 metara, u italijanskom gradiću Arkoleo.

Srbin koji je živeo je u San Bonifacio, i njegov sedmogodišnji kolega G.M. (57) koji je i vlasnik firme u kojoj je Darko P. bio zaposlen, u sredu 4. oktobra oko 15.00 časova, pali su sa krova dvospratnice na koji su se popeli sa namerom da izvodu radove na sanaciji.

Kako pišu italijanski mediji, do nesreće i pada je došlo usled urušavanja zida nadstrešnice na kojoj je bila postavljena ograda za sprečavanje nezgoda.

Vatrogasci koji su stigli na lice mesta izvukli su dvojicu teško povređenih radnika iz ruševina i premestili na bezbedno mesto, gde su im lekari odmah nakon toga pružili prvu pomoć.

On je odmah helikopterom prebačen u bolnicu Borgo Trento u Veroni, dok je G. M., prevezen prvo u bolnicu San Bonifacio, odakle je, takođe, helikopterom prebačen u bolnicu Borgo Trento u Veroni.

Prema pisanju italijanskih medija, Darko P. je neko vreme bio u komi, međutim, nažalost, podlegao je povredama koje je zadobio, dok je G. M. van životne opasnosti.

Nastradali Srbin je iza sebe ostavio suprugu Sanelu i trinaestogodišnje blizance.

KOMENTARIŠI