Milivojev šešir glumici iz Jagodine

Milivojev šešir glumici iz Jagodine

Između šest pobednika večeri i dobitnika replike štapa, izabran ukupni pobednik, dobitnik replike šešira.

Za ukupnog pobednika Amaterskih glumačkih svečanosti “Milivojev štap i šešir”, proglašena je Marija Debeljaković-Stefanović, za tumačenje uloge „Suzet“ u predstavi „Pidžama za šestoro“ Gradskog pozorišta iz Jagodine.

Kao glumica večeri, ona je osvojila repliku štapa Milivoja Živanovića, koju je sada, kao ukupni pobednik, kompletirala i replikom šešira čuvnog glumca.

-Odlučili smo da glavnu nagradu dodelimo glumici koja je svojom harizmatičnom igrom, odabirom tačnih, maštovitih, inventivnih, originalnih glumačkih postupaka i odgovorom na žanrovsko opredeljenje komada, ostavila na vas i nas najbolji utisak – navedeno je u obrazloženju žirija.

Osim Marije, u konkurenciji za glavnu nagradu bilo je još petoro najboljih glumaca večeri: Nataša Rokvić iz Kostolca, Jana Mijailović iz Kragujevca, Zoran Živković iz Požarevca, Ilija Ivanović iz Kragujevca i Tatjana Rašić iz Gornjeg Milanovca.

Nakon proglašenja pobednika, u njegovu čast na zatvaranju festivala odigrana je predstava “Protuve piju čaj“ Teatra „Resava“ iz Despotovca.

Amaterski festival „Milivoje štap i šešir“ posvećen je nekadašnjem prvaku beogradskog JDP-a Milivoju Živanoviću (1900-1976), rodom iz Požarevca, koji počiva u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

KOMENTARIŠI