Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, posetio je danas, povodom početka izgradnje brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, opštinu Veliko Gradište.

Ovom prilikom, on je sa rukovodstvom ove lokalne samouprave, na čelu s predsednikom opštine Draganom Milićem, obišao Srebrno jezero gde je u planu izgradnja infrastrukture, neophodne za ovu turističku destinaciju.

“Mi smo počeli radove na brzoj saobraćajnici Požarevac, Veliko Gradište i Golubac, od dela autoputa ka Požarevcu i vrlo brzo moramo da raširimo radove. Suština gradnje tog projekta je da se otvore nova radna mesta, da dođu novi investitori, da se podigne kvalitet mikrolokacija, a Srebrno jezero je udarna tačka za nove investicije.“, rekao je ministar.

“Ako želimo da napravimo od Srebrnog jezera prvoklasni turistički centar, sa kongresnim kapacitetima, sa velikim investicijama, sa velikim i malim hotelima, mo moramo da rešimo ekološku situaciju ovde, da izradimo kanalizaciju, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, da regulišemo vodosnabdevanje, odnosno da popravimo kvalitet i moramo svu infrastrukturu da lociramo – ovde pričam i o lokalnim i o regionalnim putevima.“, najavio je ministar, naglasivši da je izgradnja brze saobraćajnice preduslov za to te da će ova destinacija imati vezu sa Koridorom 10 na nivou najkvalitetnijih evropskih saobraćajnica.

Uz zahvalnost Vladi, predsedniku Republike Srbije i ministru za podršku i saradnju, što, kako je rekao, daje izvanredne rezultate, presednik opštine Milić dodao je da su danas predstavljeni planovi opštine i dogovorena buduća saradnja kako bi ova sredina postala još prepoznatljivija.

“Kada bude završena brza saobraćajnica, to će da doprinese da dobijemo na kvalitetu, možda i taj budući aerodrom, prvi turistički aerodrom u Srbiji, i naravno još drugi objekti se ovde grade, a vi ste svedoci da se ovog momenta, gradi preko 500 novih apartmanskih objekata, gde su ljudi koji investiraju prepoznali ovaj kvalitet, ovo područje i hoće da ulažu i nama je to zadovoljstvo.“, potvrdio je Milić.

KOMENTARIŠI