Ministar prosvete Mladen Šarčević sutra u Kostolcu

Ministar prosvete Mladen Šarčević sutra u Kostolcu

U sredu 6.decembra u 13 časova, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sa svojim saradnicima posetiće Gradsku opštinu Kostolac.

Osnovnu Školu „Jovan Cvijić“ u Kostolcu sutra će posetiti ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sa svojim saradnicima.

Sredstva za projekat i legalizaciju obezbeđena su od Grada Požarevca, a  samu rekonstrukciju škole finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Oni su zajedničkim snagama doveli do realizacije  kapitalnog projekta vrednog oko 100 miliona dinara.  

Radovi na rekostrukciji škole su obuhvatali promenu stolarije, izolaciju, fasadu, unutrašnje uređenje učionica, hodnika, toaleta, kancelarija, zamena krova, postavljanje kamera, protiv-požarnog sistema, panik tastera.

Škola je jedna od najmodernijih i najbolje opremljenih u Srbiji i da osim tekućih stvari neće biti potrebna veća ulaganja u narednih 20 do 30 godina.

Ovako kapitalna investicija je od velikog značaja za žitelje Gradske opštine Kostolac.

Pored Osnovne Škole „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obićiće još i Tehničku školu sa domom učenika „Nikola Tesla“.

 

KOMENTARIŠI