Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas u Velikom Gradištu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas u Velikom Gradištu

Opština Veliko Gradište ulaže značajna sredstva u obrazovanje kroz investiranje te pomaže rad škola opremanjem interaktivnim tablama i kupovinom kvalitetnih učila

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije, Mladen Šarčević, posetiće sa saradnicima, u petak, 07. decembra, opštinu Veliko Gradište gde će obići obrazovne ustanove kako bi se upoznao sa školskom infrastrukturom i investicijama.

Ministra će dočekati predsednik opštine, Dragan Milić, sa saradnicima i direktorima škola i prosvetne ustanove.

Obilazak će početi u 13,00 sati u Osnovnoj školi ”Miša Živanović” u Srednjevu nakon čega će ministar posetiti i Srednju školu ”Miloje Vasić” u Velikom Gradištu.

Opština Veliko Gradište ulaže značajna sredstva u obrazovanje kroz investiranje te pomaže rad škola opremanjem interaktivnim tablama i kupovinom kvalitetnih učila.

Osnovcima koji ispunjavaju uslove obezbeđuje besplatan doručak, srednjoškolcima autobusku kartu do škole, studentima da jednom mesečno besplatno dođu kući i vrate se u mesto studiranja, a najboljim učenicima na republičkim školskim takmičenjima dodeljuje vredne nagrade.

Ovi đaci postižu veliki uspeh na republičkim takmičenjima koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja što se ogleda i na prijemnim ispitima na težim fakultetima, kroz ocene koje dobijaju škole i pri inspekcijskom nadzoru. Velike zasluge za uspeh imaju i nastavnici koji izuzetno rade svoj posao i direktori koji vrlo uspešno vode ove ustanove kao i drugi saradnici u školama.

KOMENTARIŠI