Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije, Mladen Šarčević, posetio je, u petak, 07. decembra, sa saradnicima državnim sekretarom Anom Milićević Langović, pomoćnicom ministra prosvete za investicije Spomenkom Simonić i posebnim savetnikom Nenadom Radićem, opštinu Veliko Gradište gde je obišao dve obrazovne ustanove kako bi se upoznao sa školskom infrastrukturom i investicijama.

U pratnji domaćina predsednika opštine, Dragana Milića, njegovih saradnicika i direktora škola i prosvetne ustanove te načelnika Braničevskog upravnog okruga i načelnika Školske uprave u Požarevcu, ministar je najpre obišao radove na novom objektu Osnovne škole „Miša Živanović“ u Srednjevu, a potom i Srednju školu „Miloje Vasić“ u Velikom Gradištu.

Direktor Osnovne škole “Miša Živanović“, Dejan Rajković, upoznao je ministra sa radovima na delu nove škole čija je izgradnja počela pre jednu deceniju za šta je ministarstvo najavilo pomoć kako bi se ovi radovi uspešno okončali.

Kako je ovom prilikom istakao, “Veliko Gradište je primer dobre saradnje lokalne samouprave i Ministarstva prosvete. Uslovi za sve učenike i nastavnike, za njihovo učenje i rad, moraju da budu svuda jednaki.“.

Ministar je govorio i o mreži škola i dualnom obrazovanju imajući u vidu, kako je rekao, da Veliko Gradište ima dobar turistički potencijal: “Nova mreža škola i uvođenje jednosmenskog rada pomoći če najviše opštinama poput Velikog Gradišta, jer će učenici moći da se u školi i posle nastave bave sportom i dodatnim aktivnostima, dok će drugi objekti moći da se koriste za đački turizam i ekskurzije.“.

Foto: Opština Veliko Gradište

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, naglasio je da opština ulaže u obrazovanje jer smatra da taj novac predstavlja najbolju investiciju, a ne trošak.

“Najbolje učenike nagrađujemo laptop računarima, sportskom opremom, pomažemo im da idu na takmičenja, a njihovi dobri rezultati i uspeh vide se prilikom upisa na fakultet. Naši odbojkaši srednjoškolci predstavljali su Srbiju na Svetskom prvenstvu i osvojili treće mesto, dobili su sportsku opremu i nagradno putovanje od pet dana u Istambul o trošku opštine. Osnovci odbojkaši osvojili su prvo mesto u Srbiji što znači da imamo mnogo uspeha. Zadovoljni smo i sa radom prosvetnih radnika, počev od onih u vrtiću pa do osnovnih i srednje škole. Ova saradnja daje rezultate i mi ćemo tu saradnju da nastavimo i ubuduće, uz zahvalnost Ministarstvu koje je uvek prihvatilo naše zahteve i pomoglo u realizaciji određenih projekata“, rekao je Milić.

O radu i postignutim rezultatima Srednje škole “Miloje Vasić“ ministra Šarčevića upoznao je direktor ove ustanove, Zoran Tašić, koji je istakao da škola ima dobru saradnju sa ovim ministarstvom kao i sa lokalnom samoupravom u realizaciji projekata za stvaranja savremenih uslova za obavljanje nastave i postizanje dobrih rezultatta od strane učenika.

KOMENTARIŠI