Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila Grad Požarevac

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila Grad Požarevac

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković posetila je Grad Požarevac.

Ovom prilikom ministarka Atanasković održala je sastanak sa gradonačelnikom Grada Požarevca Sašom Pavlovićem.

Gradonačelnik Pavlović je konstatovao da je lokalna samouprava imala odličnu saradnju sa ministarstvom privrede pogotovo kada je u pitanju rekonstrukcija Gradskog zdanja koje su finansirali zajedno grad i ministarstvo privrede. On je najavio da će ubuduće biti još bolja saradnja pogotovo kada je u pitanju realizacija projekta Slobodne zone, gde se poboljšavaju uslovi za dovođenje investitora u naš grad. Pored toga u Severnoj industrijskoj zoni, su privrednici koji su mahom iz Požarevca kupili parcele od grada i tu će proširiti svoju proizvodnju. Jedna od tih firmi je i “Milami”, koja se bavi proizvodnjom dečije obuće. “Milami” je kupio 60 ari zemljišta za skoro 10 miliona dinara i u planu im je da tu prošire svoju proizvodnju.

Ministarka Atanasković i gradonačelnik Pavlović su posetili ovu kompaniju gde ih je dočekao vlasnik Bojan Mišić. Ovom prilikom ministarka Anđelka Atanasković je izjavila da je ovo ministarstvo imalo odličnu saradnju sa Požarevcom i da će tako nastaviti ubuduće u cilju daljeg razvoja privrede na teritoriji Grada Požarevca.

Vlasnik firme “Milami” Bojan Mišić se zahvalio na poseti istakavši da je gospođa Atanasković prvi ministar koji je posetio ovu kompaniju. On je još istakao da “Milami” koristi podsticaje za kupovinu proizvodnih mašina od ministarstva privrede.

KOMENTARIŠI