Foto: Pixabay // ilustracija

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi dobilo je jutros više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a pregledaju objekte i kada se utvrdi da je bezbedno, navodi se u saopštenju.

U svim srpskim osnovnim školama na KiM stigle dojave o bombama

U svim srpskim osnovnim školama na Kosovu i Metohiji noćas su stigle anonimne pretnje o postavljenim bombama.

Preteći mejlovi upućeni su na adrese 71 škole na KiM, a ovo je prvi put da mejl takve sadržine bude upućen u srpske obrazovne institucije u pokrajini, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kfor o dojavama o bombama u školama: Pomno pratimo situaciju

Iz Kfora su, povodom pretećeg mejla koji su dobile srpske osnovne škole na KiM, naveli da pomno prate situaciju, ali da do sada nisu primili od kosovske policije nijedan zahtev po ovom pitanju.

Oni su tako odgovorili na pitanje Kosovo onlajna da li će Kfor asistirati Kosovskoj policiji zbog velikog broja lokacija, koje bi trebalo pretražiti zbog pretnji bombom.

KOMENTARIŠI