Miris koji podseća na pokvareni kiseli kupus se širi Petrovcem na Mlavi

Miris koji podseća na pokvareni kiseli kupus se širi Petrovcem na Mlavi

Neprijatan miris, koji podseća na pokvareni kiseli kupus, danima se širi Petrovcem na Mlavi. Zbog toga mnogi građani izbegavaju da izađu iz kuća, a roditelji da decu izvedu u šetnju.

Miodrag Miletić iz ulice “8. oktobar” priča da se taj miris oseća bez obzira da li duva vetar ili ne i da su zbog toga usledile prepirke među komšijama koje su pretile da se pretvore u svađe i sukobe.

– Danima se pitamo ko to u kante za smeće baca pokvareni kiseli kupus. Onda smo počeli da proveravamo kontejnere i videli da i njima nema kiselog kupusa, a miris se i dalje širio. Pomislili smo da je neko možda kupus bacio u gradsku kanalizaciju, ali kada smo proverili šahte videli smo da taj neprijatan miris ne dolazi ni iz kanalizacije. Ne znamo kako da se zaštitimo od toga, a nadležni organi se ne oglašavaju – kaže Miletić.

Predsednik SO Petrovac na Mlavi Milanče Aćimović rekao je za “Blic” da neprijatan miris dolazi sa gradske deponije KJP “Izvor”, ali i iz nekih delova grada.

– Pod okriljem noći na deponiji je istovareno dvadesetak buradi sa nepoznatom supstancom. Sutradan kada su radnici komunalnog preduzeća na deponiji buldozerom rasturali gomile smeća slučajno su probušili jedno od buradi iz kojeg je počeo da se širi neprijatan miris koji podseća na pokvareni kiseli kupus. Odmah su alarmirani nadležni organi, ali nam je rečeno da u cilju istrage ne dajemo nikakve informacije. Takva burad pronađena su na još nekoliko lokacija u gradu i iz njih se takođe širi neprijatan miris. Pretpostavlja se da je reč o nekom insekticidu – kaže Aćimović.

Direktor KJP “Izvor” nije želeo da o ovome daje nikakve informacije. U Osnovnom javnom tužilaštvunam u Petrovcu na Mlavi novinaru “Blica” je rečeno da je do sada pronađeno tridesetak buradi, na deponiji smeća i u gradu, sa nepoznatom supstancom mirisa na pokvareni kiseli kupus.

– Tokom ove sedmice ta burad biće poslata na analizu Rudarskom institutu u Boru. To je ovlaščena ustanova koja će utvrditi o kakvoj je supstanci reč. Za sada toliko mogu da kažem jer od policije još nismo dobili nikakav pisani dokument – rekao je Slobodan Dinić, javni tužilac u Petrovcu na Mlavi.

KOMENTARIŠI