MUP najavio pojačanu kontrolu saobraćaja

MUP najavio pojačanu kontrolu saobraćaja

FOTO: B.P.

Zbog obeležavanja Svetog Jovana, jedne od najčešćih krsnih slava u Republici Srbiji i završetka zimskog raspusta za učenike osnovnih škola, ovog vikenda očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u našoj zemlji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je u poslednjih pet dana u saobraćajnim nezgodama poginulo 8, a povređena su 124 učesnika u saobraćaju.

U cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije sprovodiće mere pojačane kontrole, a aktivnosti će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja.
Apelujemo na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

Takođe, s obzirom na najavljene snežne padavine tokom vikenda, upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta i atmosferskim prilikama i da ne kreću na put ukoliko nemaju propisanu zimsku opremu, navodi se u saopštenju MUP-a.

KOMENTARIŠI