MUP proverava informacije o najavi masovnog samoubistva i upozorava roditelje

MUP proverava informacije o najavi masovnog samoubistva i upozorava roditelje

Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da, nakon informacija koje kruže na jednoj društvenoj mreži a tiču se poziva na grupno samoubistvo, proverava potencijalno opasne sadržaje za decu i mlade na pojedinim društvenim mrežama i apeluje na roditelje da prate aktivnosti svoje dece na tim mrežama.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obavešteno je od Interpola Jerusalim dopisom koji je upućen Letoniji, a ostalim zemljama na upoznavanje, o informacijama koje kruže na jednoj društvenoj mreži, a tiču se poziva na grupno samoubistvo mladih osoba“, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, na teritoriji naše države se vrše provere navedene informacije, iako je obaveštenje upućeno Srbiji isključivo radi informisanja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa maksimalnom opreznošću pristupaju proveri navedenih ili sličnih sadržaja na društvenim mrežama. Apelujemo i na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje dece i sadržaje koje prate na društvenim mrežama“, kazali su iz MUP-a.

KOMENTARIŠI