MUP: Uhapšeno odgovorno lice radnje “Gorionik” i direktor EPS Distribucije Požarevac

MUP: Uhapšeno odgovorno lice radnje “Gorionik” i direktor EPS Distribucije Požarevac

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Četiri osobe, među kojima i direktor požarevačkog ogranka “EPS Distribucije”, uhapšene su zbog sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.

Policija je, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsila četiri osobe, među kojima i direktora požarevačkog ogranka “EPS Distribucije”, zbog sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su 36-godišnji N. Š., odgovorno lice u požarevačkom ogranku “EPS Distribucije”, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, i 37-godišnji I. M., radnik kragujevačkog tehničkog centra “EPS Distribucije”, zbog sumnje da je primio mito.

Policija je uhapsila i 60-godišnjeg J. M. (1959), odgovorno lice radnje “Gorionik” iz Salakovca, zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, i 35-godišnjeg D. M., zaposlenog u toj radnji, koji je osumnjičen za krivično delo davanje mita u obavljanju privredne delatnosti.

J. M. je osumnjičen da se kao ponuđač, u postupku javne nabavke za izgradnju trafostanice koju je raspisala Gradska uprava Grada Požarevca, protivno zakonu dogovarao sa drugim potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća u postupcima, a time i na naručioca javne nabavke da posao dodeli njegovom preduzeću.

N. Š., koji je u svojstvu direktora požarevačkog ogranka “EPS Distribucije” bio i član komisije za javne nabavke raspisane od požarevačke Gradske uprave, osumnjičen je da je J. M. dostavljao podatke o drugim potencijalnim ponuđačima.

Navodi se i da je J. M. osumnjičen i da je preko posrednika D. M. dao 100 evra I. M., zaposlenom u kragujevačkom tehničkom centru “EPS Distribucije”, kako ne bi prijavio štetu na betonskom stubu EPS-a nastalu usled saobraćajne nezgode i da bez sprovedene procedure omogući izvođenje radova na zameni stuba, koje je obavila preduzetnička radnja “Gorionik”.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

KOMENTARIŠI