MUP upozorio na prevare

MUP upozorio na prevare

Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je video snimak u kome podseća građane na obeležja saobraćajne policije, kako ih ne bi prevarili ljudi koji se lažno predstavljaju kao policajci.

MUP je naveo da, kako građani ne bi bili prevareni, naročito u saobraćaju, da svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.

„Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kome se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj, kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač“, navodi se u saopštenju.

Mup je pozvao građane da, ukoliko su bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imaju bilo kakva saznanja o tome, prijavi policiji na broj 192 ili u najbližoj policijskoj stanici.

KOMENTARIŠI