MUP: Zemljotres od 5,8 Rihtera, osetio se u Srbiji

MUP: Zemljotres od 5,8 Rihtera, osetio se u Srbiji

Foto: MUP

Zemljotres jačine 5,8 Rihtera koji je danas u 14.16 časova pogodio Rumuniju, osetio se i na teritoriji Republike Srbije, saopštio je MUP.

Epicentar zemljotresa bio je, kao i juče, 71 kilometar severoistočno od grada Dobreta-Turnu Severin, odnosno 204 kilometra od Beograda.

Republički seizmološki zavod: Potres jači nego juče

Iz Republičkog seizmološkog zavoda za kažu da je potres koji je danas pogodio Srbiju jači nego juče, ali da je aktivnost normalna i da nema razloga za paniku.

„Nema razloga za strah niti paniku, jasno je da su građani pod uticajem trenutnih dešavanja u Turskoj. Telefon ne prestaje da zvoni, dobijamo pozive sa pitanjima da li treba da se brinemo. Uglavnom su uznemireni građani koji žive na višim spratovima jer su mahom oni osetili potres.

Dodaju i da građani treba da obrate pažnju kako da se ponašaju usled zemljotresa, koji su koraci i kako se zaštiti.

„Naš savet je da odmah pronađu skladno mesto da se sakriju. Da li će to biti sto, ili ispod štoka vrata, nije važno, koiko je važno izdržati glavni udar, a potom je potrebno što pre izaći iz zgrade ili objekta, kako ne bi bili povređeni od predmeta koji mogu pasti“, kažu iz Seizmološkog zavoda.

POVEZANE VESTI:

Instrukcije MUP-a Srbije: Šta da radite u slučaju zemljotresa

 

KOMENTARIŠI