Na Topoljaru održan 14. Turnir u rukometu na pesku za žene

Na Topoljaru održan 14. Turnir u rukometu na pesku za žene

14. Turnir u rukometu na pesku za žene održan je u sklopu manifestacije „Kulturno leto 2023.“ na SRC „Topoljar“ u Kostolcu u subotu 29.07.2023. godine. Gledaoci su uživali u čarima rukometa na pesku na prelepom SRC „Topoljar“ u Kostolcu.

Po lepom i sunčanom vremenu svoje rukometne sposobnosti iskazalo je osam ekipa iz cele Srbije u dve kategorije. Takmičenje je održano u dve starosne kategorije: mlađe kategorije i seniorke.

Svoja umeća su nam pokazale devojčice i devojke iz ŽRK „Rudar“ iz Kostolca, RK „Nemanjić“ iz Požarevca, ŽRK „Sloga“ iz Petrovca na Mlavi, ŽRK „VGSK“ iz Velikog Gradišta i ŽRK „Umčari“ iz Beograda.

U kategoriji seniorki postignuti su sledeći rezultati:
1. mesto je osvojila ekipa RK „Nemanjić“ iz Požarevca;
2. mesto je osvojila ekipa ŽRK „Umčari“ Beograda;
3. mesto je osvojila ekipa ŽRK „Rudar“ iz Kostolca.

Najbolji igrač u kategoriji seniorke je Jovana Vujčić iz ŽRK „Rudar“ iz Kostolca, najbolji strelac je Nikolina Ivković iz „Umčari“ iz Beograda dok je najbolji golman Danijela Rajković iz ŽRK „Rudar“ iz Kostolca.

U mlađoj kategoriji postignuti su sledeći rezultati:
1. mesto je osvojila ekipa „VGSK“ iz Velikog Gradišta;
2. mesto je osvojila ekipa ŽRK „Sloga“ iz Petrovca na Mlavi;
3. mesto je osvojila ekipa ŽRK „Rudar“ iz Kostolca.

Najbolji igrač u mlađim kategorijima je Mijatović Nikoleta iz „VGSK“ iz Velikog Gradišta, najbolji strelac je Stanojević Marija iz ŽRK „Sloga“ iz Petrovca na Mlavi dok je najbolji golman Đorđević Dunja iz ŽRK „Rudar“ iz Kostolca.

14. turnir u rukometu na pesku za žene su organizovali Centar za kulturu „Kostolac“ i ŽRK „Rudar“ iz Kostolca pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

KOMENTARIŠI