Načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić u radnoj poseti Kučevu

Načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić u radnoj poseti Kučevu

Na poziv predsednice opštine Kučevo Slavice Bulutić, u utorak je u radnoj poseti lokalnoj samoupravi u Kučevu bio načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić.

On je prvo u pratnji svojih domaćina obišao radove na OŠ „Ugrin Branković“ u Kučevu, renovirani pružni prelaz kod Autobuske stanice, Spomenik prirode „Ravništarka“ i kompleks bivšeg ŠIK-a.

“Ono što se prvo može videti je jedna velika energija i entuzijazam“, rekao je Đokić na kraćoj konferenciji za medije. „Prvo bih napomenuo da smo se usaglasili o aktivnostima koje ću ja i Braničevski upravni okrug preduzeti kod nadležnih državnih organa, da bi pomogli lokalnoj samoupravi u otkupu nekretnina kompleksa bivšeg ŠIK-a.”

Načelnik okruga je potom izneo da je postignut dogovor o zajedničkom nastupu kada se radi o projektu Minisatrstva bez portfelja u vezi populacione politike: “Sve osnovne škole sa teritorije Kučeva će konkurisati sa svojim predškolskim grupama uz sugestiju da u seoskim sredinama budu zastupljena i deca od 4 godine“.

U daljem toku konferencije izneto je da će se i problem Peka rešavati zajedničkim snagama uz maksimalno angažovanje prvog čoveka okruga. Istaknuto je i da izuzetni turistički potencijali opštine, posebno kada se radi o spelološkom i sportskom turizmu, dobijaju sve značajnije mesto na turističkom nebu Srbije i da će se dalje raditi na uspostavljanju što čvršćih veza sa ostalim turističkim segmentima okruga, posebno na povezivanju sa kompleksom Viminacijum.

Konferenciji su prisustvovali sem načelnika okruga Aleksandra Đokića i predsednice opštine Slavice Bulutić i pomoćnik predsednice Dušan H. Todorović, direktorka OŠ „Ugrin Branković“ Snežana Kržanović, direktor TO „Kučevo“ Nebojša Brsanović i načelnik OU Zoran Velimirović.

KOMENTARIŠI