U akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija, u šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom policija je pronašla ukupno 300 iregularnih migranata, saopštio je MUP.

Pretragom terena otkriveni su i automatske puške, lovački karabin, pištolji i komadi municije različitog kalibra.

U akciji je učestvovalo 820 policijskih službenika među kojima su pripadnici Specijalne aniterorističke jedinice, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade, Uprave granične policije, Uprave kriminalističke policije, Uprave za tehniku, Antiterorističke grupe i Policijske uprave Subotica, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je od ukupnog broja migranata, 13  zadržano shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, dok će protiv njih 27 biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave

Puške, pištolji i municija

“Policija je pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i ‘Omarovog kampa’, pronašla devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, kao i 841 komad municije različitog kalibra.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

“Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata”, ističe se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da MUP neće dozvoliti da bilo ko ugrozi bezbednost građana i njihove imovine, ističući da naša zemlja poštuje sva prava migranata u skladu sa međunarodnim konvencijama i ima human pristup prema njima, ali zahtevamo da poštuju zakone Srbije.

KOMENTARIŠI