Nagrađeni najbolji sportisti u Požarevcu po 58. put

Nagrađeni najbolji sportisti u Požarevcu po 58. put

U organizaciji Sportskog saveza Grada Požarevca i NIDP „Reč naroda“

Foto: Urban City

Danas, 25. januara u Svečanim salonima gradskog zdanja, u organizaciji Sportskog saveza Grada Požarevca i NIDP „Reč naroda“ održana se akcija „Sportista godine“ po 58. put.

Foto: facebook / Ž. Antić

Prisutnim gostima obratio se prvo Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca koji je istakao da je ovo događaj od velikog značaja, ali i tradicije jer traje 58 godina. Svaka akcija je dobrodošla koja ima za cilj da nagradi one koji se ozbiljno i profesionalno bave sportom, ali i da pruži podstrek onima koji se na taj potez tek odluče. Kostić je obećao podršku i u narednom periodu i da će uslovi za bavljenjem sporta biti sve bolji.

Foto: facebook / Ž. Antić

Andrijana Maksimović ispred NIDP “Reč naroda” podsetila je da je ovo manifestacija koju ova medijska kuća već 58 godina organizuje zajedno sa Sportskim savezom, a da je Grad Požarevac uvek bio dobar domaćin. Maksimović je iskoristila ovu priliku da podseti da je ovaj list najstariji lokalni štampani medij sa tradicijom od 73 godine.

Foto: facebook / Ž. Antić

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović podsetio je ukratko na investicije i napore Grada Požarevca koji je u poslednjih nekoliko godina dosta ulagao u sport, kao što su između ostalih izdvojenih 11,5 miliona dinara za obnovu Hale sportova u Kostolcu, kapitalni projekat renoviranja požarevačke Hale sportova koji je u toku.

Foto: facebook / Ž. Antić

Grad Požarevac krenuo je u izgradnju druge zatvorene hale u KSC Požarevac. Spasović je naglasio da će ulaganje u sport doprineti većim rezultatima, ali i zainteresovanost onim “klincima” koji tek ulaze u svet sporta, kao i veća poseta na sportskim dešavanjima. Za finansiranje sportskih klubova naš grad izdvaja trenutno oko 76 miliona dinara i pozvao sve da se ugledaju na naše sportiste.

Foto: Urban City

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio je sve prisutne, kao i  svoje kolege sportiste koji je izrazio veliko oduševljenje što su svečani saloni u Požarevcu danas bili puni mladih sportista i obećao još bolje uslove za treniranje i bavljenje sportom uopšte. Kao podstrek mladima Štefanek je rekao da bi voleo da karijeru okonča na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine i pohvalio lokalnu samoupravu koja ulaže u sport u Požarevcu.

Foto: Urban City

Nagradu za životno delo dobio je Slobodan Jović, predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca u prethodnom mandatu koji se zahvalio svim prisutnima na ovom priznanju, ali da to ne znači da je to kraj njegovog učešća i doprinosa sportu u našem gradu, koji je ujedno poželeo puno uspeha u daljem radu Sportskom savezu Grada Požarevca.

Foto: facebook / Ž. Antić

Najbolje mlade selekcije su SO Partizan – Kostolac, Kadetska ekipa Džudo kluba „Bambi“ Požarevac, Atletski klub Požarevac, FK Mladi Radnik 1926 – Omladinska škola.

U kategoriji najboljih mladih sportistkinja nagrađene su Jovana Grujić, Anđela Vasiljević, Julija Ristić i Jelena Živković.

Najbolji mladi sportisti su  Andrija Jovanović, Andrej Arsić, Srećko Stojadinović i Damjan Jovanović.

Najbolje seniorke su Marija Vuković, Katarina Blagojević i Jovana Bogojević, a najbolji seniori Petar Vefić, Vladimir Marković i Zoran Pavlović.

Za najbolju žensku seniorsku ekipu proglašen je Ženski rukometni klub „Požarevac“, a za najbolju mušku seniorsku ekipu Odbojkaški klub “Mladi Radnik”, Stonoteniski klub „Požarevac“ i Klub malog fudbala „Požarevac“.

Najbolji trener je Vladimir Vlašković trener KK „Požarevac“ Marko Gavrilović.

Najbolja ekipa u paraolimpijskim sportovima je kuglaška ekipa Kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Polet“, a najbolji u pojedinačnoj konkurenciji Enes Murina. Posebna nagrada dodeljena je sportskom novinaru Radomiru Sandiću za doprinos afirmaciji sporta.

Osim nagrada i diploma uručene su i zlatne plakete za izuzetan doprinos razvoju sporta Ani Miljanić, članici Gradskog veća za sport, Branku Stojakoviću, predsedniku Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije i Đorđiju Bojatoviću, predsedniku FK Radnički 1926.

KOMENTARIŠI