Nagradna igra: Skupljajte račune, osvojite stan

Nagradna igra: Skupljajte račune, osvojite stan

Od 1. januara 2017. počela je nagradna igra u kojoj će građani sakupljati fiskalne račune, a cilj je borba protiv sive ekonomije.

Građani mogu da šalju fiskalne račune od 1. februara do kraja marta 2017. godine, a glavna nagrada je stan u Beogradu, a moći će da osvoje i automobile, putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i tehničku robu.

Pravo učešća u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koju priređuje Ministarstvo finansija, imaju svi punoletni građani sa prebivalištem u Srbiji.

Potrebno je prikupiti minimum 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticama – slipova minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, a koji nisu stariji od 1. januara 2017.

fissssss

Planirano je da bude ukupno četiri izvlačenja koja će biti organizovana jednom nedeljno tokom marta i početkom aprila.

Koverte za slanje računa biće besplatne i moći će da se preuzmu u filijalama Pošte Srbije, a na njima će već biti odštampan poštani fah na koji treba da šalju kovertu. Treba popuniti samo lične podatke – ime, prezime, adresu stanovanja, lični broj i kontakt telefon.

Cilj nagradne igre je motivisanje građana da se zainteresuju za probleme sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje, jer će uzimati fiskalne račune. Partneri u nagradnoj igri su NALED i Savez za fer konkurenciju, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i Republički sekretarijat za javne politike.

Ministarka državne uprave i lokalne samuprave Ana Brnabić izjavila je da je prioritet Vlade Srbije borba protiv sive ekonomije i da će zbog toga 2017. i 2018. biti godine borbe protiv sive ekonomije.brnabich_nagrada-igra_2312

Dodala je da 1. januara 2017. počinje kampanja “Godina borbe protiv sive ekonomije”, a tada počinje i sakupljanje fiskalnih računa za nagradu igru.

Glavna nagrada, stan u Beogradu, biće dodeljena 2. aprila i ministarka do tada očekuje i prve rezultate kampanje suzbijanja sive ekonomije.kljuc-stan-auto-nagradna-igra-foto

“Nagradna igra je važna samo kao metod i motivacija da se ljudi uključe u kampanju. Kampanja je važna jer je cilj da se ljudima objasni važnost plaćanja poreza i sakupljanja računa. Ne postoji dovoljna svest o tome”, rekla je Brnabić.

KOMENTARIŠI