Pošta Srbije proglasila je u ponedeljak pobednike nagradnog konkursa “Piši Deda Mrazu”, a prvu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Una Gligorijević, osmogodišnjakinja iz Vlasotinca, za crtež devojčice u prazničnoj atmosferi doma.

Drugo mesto pripalo je osmogodišnjem Stefanu Dimiću iz Ugljara, Кosovo Polje, koji je imao samo jednu molbu za Deda Mraza – da razveseli svu decu, što mu je poručio pesmicom. Кolaž Ljubice Savić, desetogodišnje Užičanke, sa prikazom grupe Deda Mrazova, koji se sa brda spuštaju u grad da ispune dečje želje, osvojio je treće mesto.
U grupnoj konkurenciji su prvu nagradu osvojili mališani iz Predškolske ustanove “Lasta” iz Golupca koji su praznik pretvorili u magičnu čaroliju kroz prikaz staklene kugle sa razigranim pahuljama i novogodišnjim motivima.
Drugo mesto pripalo je kreativnoj knjizi Bubamarine priče o Deda Mrazu sa 22 ilustrovane autorske priče, razreda II-3 iz Osnovne škole “20. oktobar” iz Vrbasa.
Treću nagradu zaslužili su učenici IV-2 Osnovne škole “Majka Jugovića” iz Zemuna, crtežima olovkom koji su duhovito izmaštali i jarkim i vedrim bojama prikazali zanimanja budućnosti – čistača neba, ukrotitelja munja, frizerku morskih talasa…
Umesto tradicionalne izložbe i svečanog uručenja nagrada, u skladu sa epidemiološkom situacijom, nagrade pobednicima će biti uručene na bezbedan način – na njihovim adresama, dok će svim učesnicima biti poslate zahvalnice.
Ovogodišnji, 18. nagradni literarni i likovni konkurs “Piši Deda Mrazu” trajao je od 1. novembra do 5. decembra, a ulestvovalo je više od 7.000 mališana uzrasta do 10 godina iz cele Srbije.

KOMENTARIŠI