Foto: Google maps printscreen

Vozačima u Srbiji će se uskoro se tolerisati brzina do 150 kilometara na sat na onim deonicama autoputa gde je sada ograničenje 130 na sat, rekao je za “Blic” direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak.

– Ostalo je samo da dogovore finiširamo, pa da se na deonicama autoputeva ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na čas, te da se tako granica usaglasi sa evropskim standardima – objasnio je Drobnjak.

Kako je dodao, to neće važiti za tunele, gde je, na primer, na Koridoru 11 ograničenje 80 kilometara na sat.

Povod za razmatranje ove odluke je otvaranje i poslednje deonice na Istočnom kraku Koridora 10.

Drobnjak je podsetio da je zakonom predviđeno da je maksimalna brzina na auto-putevima 130 kilometara na sat i da će tako i ostati.

6 KOMENTARA

  1. G-din Drobnjak ne govori istinu kada kaže, citiram; »da se na svim auto-putevima ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na čas, te da se tako granica usaglasi sa evropskim standardima«.Naime, nigde u Evropi nije na auto-putevima dozvoljena brzina 150 km/h. Inače, najveću dozvoljenu brzinu na auto-putevima u Evropi ima Poljska i to je 140 km/h, dok ostale države imaju 130 km/h i manje brzine.

  2. Ovaj uvodi neki svoj zakon o saobracaju.Ne mogu da verujem sta su pojedinci u stanju da izjave a ostanu na odgovornom polozaju.Kao dete sad mogu da vozim brze e a sada sam se umorio sada cu smanjiti brzinu.E svasta.Uvodi zakone ko kako hoce.

KOMENTARIŠI