Nakon tri decenije opština Žagubica dobila novu elektromrežu

Nakon tri decenije opština Žagubica dobila novu elektromrežu

U cilju što boljeg i efikasnijeg snabdevanja električnom energijom građana opštine Žagubica, uz dobru saradnju i podršku Elektodistribucije Zaječar ispostave u Žagubici i lokalne samouprave opštine Žagubica, sproveden je najveći projekat u ovoj oblasti u poslednjih trideset godina.

„Na 12 najkritičnijih lokacija u gotovo svim naseljima opštine Žagubica, promenjena je kompletna elektromreža, stare dotrajale bandere i žice promenjene su novim , što u mnogome doprinosi boljoj snabdevenosti, manjem obimu mogućih kvarova, ali i sigurnosti građana“, istakao je šef ispostave Elektrodistribucije u Žagubici Danijel Petrović.

Ekipa RTV „Homolje“ obišla je i lokaciju Jasenovac gde se, uprkos lošijim vremenskim uslovima radovi uspešno privode kraju.

Selo Ribare dobilo je takođe veliki deo nove elektromreže, gde je ugrađeno 420 metara kablovskog snopa.

U Krepoljinu elektrifikaciona mreža zamenjena je u ulici prema školi i takozvanoj grčkoj mali , a u selu Milatovac promenjena je elektromreža na dve lokacije, jednoj koja vodi uz reku , a druga ulica je takozvani put prema Selištu. Meštani za ovakve poteze imaju samo reči hvale.

O preostalim lokacijama i radovima sprovedenim u ovoj oblasti na teritoriji opštine Žagubica , građani opštine Žagubica biće obavešteni u narednim informativnim emisijama na Televiziji „Homolje“ Žagubica.

KOMENTARIŠI