Naložena obdukcija starice iz Rečice, Rumun priznao zločin

Naložena obdukcija starice iz Rečice, Rumun priznao zločin

Rumunski državljanin V. J. (37), priznao je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Požarevcu da je u noći između 4. i 5. januara pokušao da siluje Radinku Kostić (86) iz sela Rečice.

Osumnjičenom je određen pritvor, a tužilac je naložio obdukciju, koja će pokazati tačan uzrok smrti, ali i to da li je pokojna Radinka bila silovana ili je, kako tvrdi njen napadač, to krivično delo izvršeno samo u pokušaju.

Prema nezvaničnim informacijama, V. J. je izjavio da je kod starice došao u pripitom stanju u nameri da je siluje. Ubistvo je, kako je kazao, izvršio da ga ona ne bi nakon toga prijavila policiji.

– Žena se branila kad ju je osumnjičeni napao – navodi izvor iz istrage za Novosti. – Uspela je da dohvati i kuhinjski nož i njime napadača poseče po ruci. Međutim, on ga je oteo od nje i posekao je po telu i vratu i tako joj naneo povrede usled kojih je ona preminula. Nakon toga je pobegao, ali je istog dana lociran u okolini Vršca i uhapšen.

Beživotno telo nesrećne žene pronašla je njena komšinica. Ona se zabrinula što je nije celo jutro videla. Zatekla ju je na podu u lokvi krvi i odmah je pozvala Hitnu pomoć i policiju. Međutim, lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

U prvom trenutku se sumnjalo na samoubistvo, jer u kući nije bilo tragova izvršene premetačine i pljačke. Prema rečima komšija, Radinka je živela sama, jer joj sin radi u Italiji, gde je radio i njen pokojni suprug, a ćerka sa porodicom živi u Požarevcu.

KOMENTARIŠI