Naoružajte se strpljenjem na graničnim prelazima

Naoružajte se strpljenjem na graničnim prelazima

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Poslednji vikend u julu udarni je letnji turistički vikend. Velike su gužve na putevima i graničnim prelazima i tako će biti najverovatnije do sutra uveče.

Putnička motorna vozila na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u zemlju čekaju jedan sat, na Gostunu 45 minuta, a na Batrovcima i Šidu pola sata, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.15, na izlazu iz zemlje, putnička vozila na Horgošu čekaju jedan sat, a na Gradini pola sata. Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, dodaje se u saopštenju.

Što se tiče Preševa, veća je gužva na izlazu iz zemlje gde se čeka u proseku 80 minuta, otovreno je osam traka, od toga dve za autobuse.

Maksimalno su angažovni službenici na graničnom prelazu. Konstantan je priliv vozila.

U toku noći za 12 sati prelaz je prešlo oko 30.000 putnika, od toga 22.000 putnika je izašlo iz zemlje ka Grčkoj i Severnoj Makedoniji.

Postoji još jedan alternativni prelaz – Prohor Pčinjski, gde nama zadržavanja. Taj prelaz tokom vikenda pređe oko 2.000 putnika

Na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanje vozila su do pola sata. Na ulasku u zemlju za putnička vozila je otvoreno sedam traka, a na izlasku četiri.

Čekanja ima i na Gradini. Na izlaz iz zemlje se čeka sat vremena, a na ulazu pola sata.

Za poslednja 24 sata granični prelaz Gradina prešlo je 50.000 putnika.

Taj granični prelaz nema alternativu, svi tranzitni putnici koji preko Horgoša i Batrovaca uđu u Srbiju uglavnom izlaze na Gradini, pa su gužve neminovne.

Očekuje se da će tokom dana zadržavanja biti u duža.

KOMENTARIŠI