NARANDŽASTI meteo alarm: Grad Požarevac spreman za najavljeno nevreme?

NARANDŽASTI meteo alarm: Grad Požarevac spreman za najavljeno nevreme?

Prema podacima RHMZ za teritoriju Grada Požarevca za večeras je najavljen žuti meteoalarm, dok je za subotu 7.jul najavljen narandžasti meteoalarm

U petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima očekuje se veća količina padavina, u većini mesta od 20 do 30 l/m2 za kratak vremenski period. Intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine, navodi se u upozorenjeu RHMZ.

Požarevac, 13.jun 2018. oko 16.50h, Foto: Privatna arhiva

Prema podacima RHMZ za teritoriju Grada Požarevca za večeras je najavljen žuti meteoalarm, dok je za subotu 7.jul najavljen narandžasti meteoalarm.

Foto: RHMZ

Nadležne institucije obavestile su komunalne subjekte da reaguju preventivno što podrazumeva čišćenje slivnika, ulica od materijala koji je korišćen prilikom građevinskih radova i vraćanju u prvobitno stanje gradilišta kao i da reguju po potrebi u toku ili nakon vanredne situacije.

Foto: Privatna arhiva

Izvođači radova, koji izvode radove na putnoj infrastrukturi su obavešteni da preduzmu odgovarajuće mere na svojim gradilištima.

Apeluje se na sugrađane da slušaju uputstva Štaba za vanredne situacije.

KOMENTARIŠI