Već sutra biće oblačno, sa malom mogućnosti za padavine, osim na jugu zemlje, gde će i dalje biti snega. Vreme će biti umereno do potpuno oblačno i hladno, ponegde sa provejavanjem slabog snega, nešto izraženijim u planinskim predelima. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 2, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

Novi sneg u utorak

U noći između ponedeljka i utorka, kao i utorka i srede, sa severa dolazi naoblačenje, koje može da stvori uslove za slab sneg i susnežicu. Međutim, to bi bilo prolaznog karaktera i manjeg intenziteta.

Foto: Urban City

Krajem nedelje olujni udari vetra

U četvrtak i petak vreme će biti sunčano i suvo. Pred kraj nedelje se očekuje košava u Banatu, a na planinama čak i olujni udari.

– U subotu se očekuje kiša, a onda u nedelju ponovo sneg. Do kraja godine će biti takvo vreme: na svakih nekoliko dana, posle sunčanih intervala, dolaziće do manjih zahlađenja usled kojih će kiša prelaziti u sneg, ali bez mećava i izuzetno niskih temperatura – kaže Đurić, i napominje da je još uvek rano davati precizne prognoze za novogodišnju noć.

Što se temperature tiče, još sutra će biti hladno, kao i danas, narednih dana nešto prijatnije, a u četvrtak i petak jače otopljenje: teperature će iznositi između 6 i 12 stepeni, uz slab jutarnji mraz.

Od srede do petka jutra u nižim predelima biće mestimično maglovita. Magla će se ponegde zadržavati i tokom prepodneva, a po pojedinim kotlinama i veći deo dana.

Foto: screenshot
Prognoza za Srbiju, za danas

U Požarevcu će sutra biti umereno do potpuno oblačno i hladno. Moguće je provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 3 stepena.

RHMZ nije objavio nikakva upozorenja, ali na snazi je žuti meteo alarm: u celoj zemlji, osim na istoku Srbije. Međutim, ni sutra ni preksutra alarm neće biti aktivan.

KOMENTARIŠI