Narodna stranka Požarevac: Ugovor za Ginisa JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac

Narodna stranka Požarevac: Ugovor za Ginisa JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac

Foto: Pixabay // Ilustracija

-Kada god građani Požarevca pomisle da se aktuelna vlast u njihovom gradu umorila od nedomaćinskog ponašanja u odnosu na korišćenje gradskog budžeta, gotovo uvek u vezi istog ostaju razočarani, jer naravno da nije, navodi se u saopštenju GrO Narodne stranke Požarevac koje u nastavku prenosimo u celosti.

-Poslednji u nizu događaja na tu temu bila bi i vest saopštena iz kabineta aktuelnog Gradonačelnika koji je na “sva zvona” najavio kupovinu i preseljenje dva javna gradska preduzeća u nove prostorije koje se nalaze na bivšoj lokaciji Komerecijalne banke u Požarevcu.

Sve ovo bi svakako bilo i pozdravljeno od strane građana da jedno od preduzeća koje bi trebalo da dobije novu adresu nije isto ono koje je 5.6.2020. godine zaključilo ugovor o zakupu kako se posle saznalo sa Javnim izvršiteljem Markom Nikolićem ni manje ni više na period od 10 godina po astronomskoj ceni od 1.287.198, 00 din. bez PDV-a, mesečno. Reč je o javnom preduzeću JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac, dodaje se u saopštenju.

-Sve ovo bilo bi za Ginisa ili rubriku “verovali ili ne” dok za aktuelnu vlast u Požarevcu ovo predstavlja kao domaćinsko ponašanje u skladu sa zdravim razumom.

Požarevljani zauzeti problemima oko organizacije Nove godine u očekivanju boljeg kvaliteta usluga zbog ovog “predivnog” poteza aktuelnog rukovodstva još jedanput su imali izneverena očekivanja, obzirom da su problemi u funkcionisanju komunalne infrastrukture više nego primetni i nikakva saopštenja u vidu novih obećanja ne mogu da uklone činjenicu da nam grad ne funkcioniše kako treba.

Uprkos tome naši građani možda i zbog činjenice da nam je Nova godina “na pragu” okreću glavu na drugu stranu gotovo anestezirani od svakodnevnih loših vesti, navodi se u saopštenju.

-Uprkos činjenici da nam je Gradonačelnik saopštio da će preseljenjem konačno biti rešeno pitanje prostora za 2 gradska javna preduzeća i to JKP Vodovod i Kanalizacija i JKP Komunalne službe Požarevac zamolili bi ga dan nam odgovori na sledeća pitanja:

Da li je tačno da prema ugovoru koji je potpisao direktor JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac sa Javnim izvršiteljem Markom Nikolićem u slučaju iseljenja JKP Vodovod i Kanalizacija u prve 4 godine je dužno da mu na ime štete nastavi da plaća zakup do 5.6.2024. godine?

– Da li smatra da je ugovor potisan između gore navedenih štetan po interese građana Požarevca?

– Da li je tačno da prilikom dostavljanja ponuda za zakup je postojala druga ponuda koja je bila sa upola nižom cenom, a da je ta ponuda proglašena kao nedovoljno dobra za JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac, uprkos činjenici da se na lokaciji objekta drugog ponuđača danas nalazi PIO Fond?

– Da li će građani Požarevca u slučaju iseljenja JKP Vodovoda i kanalizacija iz trenutnih prostorija biti dužni da plaćaju “penale” Javnom izvršitelju Marku Nikoliću u milionskom iznosu mesečno do 5.6.2024. godine?

Sud o ovom slučaju ostavljamo građanima Požarevca kao i zaključak u vezi ponašanja aktuelne vlasti u našem gradu. Zaključak Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac ne bi bio primeren da se narodnim jezikom iznosi u javnostte iz tog razloga koristićemo blaži termin: SRAMOTA!, zaključuje se u saopštenju za medije.

KOMENTARIŠI