Narodni Pokret Srbije u Požarevcu slavi Dan žena

Narodni Pokret Srbije u Požarevcu slavi Dan žena

Foto: Narodni pokret Srbije

-Narodni Pokret Srbije Požarevac sa ponosom obeležava Međunarodni dan žena, 8. mart. Danas slavimo ne samo lepotu i snagu žena, već se prisećamo njihovih dostignuća i nepresušnog doprinosa društvu, navodi se u saopštenju za medije koje u nastavku prenosimo u celosti.

-Još od Klare Cetkin i Roze Luksemburg, kroz borbu za rodnu ravnopravnost, podržavamo jednakost prava, priznajemo neophodnost uvažavanja ženskih uloga i promovišemo njihovu ulogu u izgradnji bolje budućnosti. Ovim putem se podsećamo da je zajednička borba ključna za ostvarenje pravičnijeg i inkluzivnijeg društva.

Narodni Pokret Srbije u Požarevcu broji više ženskih nego muških članova, što smatramo jednim od svojih uspeha. Na čelu Narodnog Pokreta Srbije u Požarevcu se nalazi žena, Dragana Spasojević, odbornica koja se četiri godine u gradskoj skupštini bori za bolji i kvalitetniji život Požarevljana. Da bi sagradili uspešnije i snažnije društvo, od suštinske je važnosti da se suočimo sa činjenicama koje govore o neravnopravnosti polova. Žene su primorane da usklađuju posao sa roditeljstvom, što utiče na napredovanje u karijeri u odnosu na muškarce, a takođe i na ekonomsku zavisnost žena u porodičnim odnosima. Bezbednost žena je na izuzetno niskom nivou, žrtve porodičnog nasilja sve češće postaju i žrtve nasilja institucija koje se u tim slučajevima uključuju, navodi se u saopštenju.

-Za kraj, zahvaljujemo se i muškarcima koji shvataju  važnost i veličinu žena, i time istu pojačavaju. Samo zajedno i ravnopravni možemo naše društvo učiniti boljim i jačim. Izgradimo ravnopravno društvo za buduće generacije kojima će jednakost biti mnogo više od rodnoravnopravnog jezika i na neki način iznuđene inkluzije, zaključuje se u saopštenju za medije.

KOMENTARIŠI