Nastavljeno širenje toplifakcione mreže u Požarevcu: Grejanje za 150 porodica

Nastavljeno širenje toplifakcione mreže u Požarevcu: Grejanje za 150 porodica

U širenje požarevačke toplifikacione mreže iz budžeta izdvojena 42 miliona dinara. Na toplovod će se priključiti žitelji još pet ulica

U širenje požarevačke toplifikacione mreže iz budžeta izdvojena 42 miliona dinara. Na toplovod će se priključiti žitelji još pet ulica.

U PPožarevcu je nastavljeno širenje toplifikacione mreže, u dužini od 2,2 kilometra, na koju će se uskoro priključiti još 150 domaćinstava. Reč je o lokacijama u ulicama Zelengorska, Industrijska, Beogradska, Đurđa Brankovića i Dalmatinska, koje se nalaze na ulasku u grad, iz pravca Beograda. U ove radove, koje izvodi firma “Arte kolor” Požarevac i “Minel Enim” iz Smedereva, iz gradskog budžeta uložiće se 42 miliona dinara.

– Trenutno se izvode radovi na primarnom vodu i priključcima za individualne toplopredajne stanice u Zelengorskoj i Dalmatinskoj ulici, kao i priključak za buduću zonsku stanicu za deo Industrijske i Đurđa Brankovića. Priključak se izvodi sada, a podstanica će se raditi u sledećoj fazi. Onaj ko sklopi ugovor dobiće priključak i merno-regulacioni set i imaće grejanje u narednoj grejnoj sezoni – kaže Zlatko Cvejić, nadzorni organ za mašinske radove u JP “Toplifikacija”.

KOMENTARIŠI