Foto: MUP / arhiva

Na predlog tužioca, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu odredio je u ponedeljak pritvor od 30 dana inspektoru SBPOK Božidaru S. (35), “zemuncu” Slađanu K. (46), i pripadniku BIA M.K. (50) zbog sumnje da su izvršili krivično delo prinuda u grupi nad oštećenim Požarevljaninom.

Pritvor im je određen da ne bi ponovili krivično delo i da ne bi uticali na svedoke.

Foto: Urban City / B.P.

Terete se da su u periodu od 17. do 22. septembra ove godine nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu oštećenog i preteći mu pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu vrednost. Kada je oštećeni odbio, oni su mu, kako se sumnja, saopštili da više ugostiteljski objekat nije njegov već njihov.

Tokom saslušanja pred višim tužiocem, sva trojica osumnjičenih, u prisustvu branilaca koje su sami angažovali, negirala su krivicu. Konstantinović je navodno rekao da Stolić i M.K. nemaju veze sa ovim slučajem, jer su oni, kao vernici, išli u manastir Tumane, pa su se zajedno našli na ručku u lokalu oštećenog. Takođe, on je rekao da nad oštećenim nije vršio prinudu, već da su samo razgovarali o ceni njegovog lokala. Konstantinović je, navodno, tvrdio da lokal vredi od 300.000 do 500.000 evra, a oštećeni da vredi preko milion evra. Druga dvojica osumnjičenih potvrdila su njegove navode, negirajući svoju krivicu, uz izjavu da su se slučajno našla u društvu sa oštećenim.

Za krivično delo za koje se osumnjičeni terete, zakonom je zaprećena kazna od tri do 12 godina zatvora.

KOMENTARIŠI