NESREĆA NA KOSTOLAČKOM KANALU: Jedrilica zakačila dalekovod, dvoje povređeno, jedna osoba nestala

NESREĆA NA KOSTOLAČKOM KANALU: Jedrilica zakačila dalekovod, dvoje povređeno, jedna osoba nestala

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Usled strujnog udara nastalog kada je jarbol dodirnuo žice dalekovoda, jedna osoba nestala u vodi, a dve su sa povredama prebačene u bolnicu.

Na Kostolačkom kanalu u nedelju popodne, oko 17.35, došlo je do nesreće usled strujnog udara na jedrilici na kojoj su se nalazila tri lica. Jedno od njih je nestalo i za njim se traga, dok su druga dva lica povređena i zbrinuta u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Nesreća se dogodila prilikom uplovljavanja čamca-jedrilice u Kostolački kanal, kada je jarbol prišao blizu žica dalekovoda koje se nalaze iznad kanala i izazvao strujni luk, a potom i strujni udar na plovilu.

Jedna osoba je zadobila teže, a jedna lakše povrede, dok je treća nestala u vodama kanala i za njom se intenzivno traga. Na mestu nesreće izašli su istražni organi, kao i inspektor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Novosti su od ovog ministarstva zatražile podatke o uzrocima i okolnostima nesreće, kao i podatke o identitetu, godinama starosti i mestu prebivališta tri lica koja su se nalazila u jedrilici i sad se očekuje odgovor pres službe ministarstva.

KOMENTARIŠI