Naš stav o koalicijama na nivou Beograda ostaje nepromenjen – ne ulazimo ni sa kim u koalicije, a nemiri u prestonici nisu bili pokušaj Majdana, već samo “štih proba“ kaže za “Sputnjik”, dr Branimir Nestorović koji je tako demantovao da je objavio na Tviteru da je počeo Majdan jer on i nema nalog na toj društvenoj mreži.

“Za ponavljanje izbora potrebno je animirati naše pristalice i treba da se dogovorimo kako da nove izbore iznesemo organizaciono. Zato će na današnjem sastanku rukovodstva pokreta biti odluka o organizacionim pitanjima koja se tiču ponavljanja izbora u glavnom gradu Srbije”, kaže Branimir Nestorović.

Nestorović upozorava da on nema nalog na Tviteru

“Ja sam to demantovao više puta i mi smo zvanično demantovali da je to moj Tviter nalog. Na konferenciji za medije podelili smo papir gde smo izričito naveli koji su naši Tviter nalozi, i lični, i pokreta“, navodi Nestorović.

Prema njegovim rečima, na nedeljnim protestima u Beogradu pokušano je, kako kaže da se nešto uradi, ali nije se radilo o pokušaju Majdana.

“Mislim da oni neće odustajati i plašim se da Majdan dolazi. To sam rekao više puta, čak i sinoć kada me je zvao neko od novinara. Rekao sam da je ovo samo ispipavanje pulsa, kako će policija i država reagovati i ne verujem da će odustati, zato što bi to bilo političko samoubistvo za njih. Ako bi posle svega odustali, mogli bi da se slobodno raziđu kućama“, rekao je Nestorović.

Zna se šta je Majdan – ako dođe do upotrebe vatrenog oružja i žrtava, a pokret “Mi – glas iz naroda“ u tom slučaju će se opredeljivati, kako Nestorović kaže, u zavisnosti od situacije.

Nestorović nema lepših reči za koaliciju “Srbija protiv nasilja“ – oni će, kako kaže, propasti jer će izgubiti podršku onih koji su stvarno pomislili da se radi o organizaciji koja se bori protiv nasilja u Srbiji.

“Ovo sada je baš glupo i loše organizovano. Nekada su strane službe to lepše radile. Na našu sreću, sada su jako loši“, istakao je  Nestorović.

KOMENTARIŠI