Kako su rekli, cilj sporazuma je prevencija nasilja na internetu nad decom i među decom kroz edukaciju dece, nastavnika i roditelja.

 Sporazum obuhvata komunikaciju posredstvom Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu Ministarstva trgovine, kreiranje i realizaciju zajedničkih projekata, kao i periodično učešće potpisnika sporazuma na edukativnim predavanjima i tribinama u osnovnim i srednjim školama.

Tatjana Matić rekla je da Fondacija “Tijana Jurić” već dugo vremena radi i da je stekla poverenje i građana i dece, što je jako važno.

Ni deca ni roditelji ne prepoznaju nasilje na internetu

Igor Jurić je rekao da su u obilazasku škola razgovarali s nekoliko hiljada dece i saznali da deca ne mogu da prepoznaju šta je seksualno nasilje, što je veliki problem, a veći je što nasilje ne prepoznaju ni roditelji.

On je najavio projekat kojim će se približiti roditeljima i pomoći im da shvate da su deca ugrožena na internetu.

Fondacija “Tijana Jurić” je neprofitna organizacija osnovana 2016. godine, sa zadatkom da doprinese većoj bezbednosti dece.

Petnastogodišnju Tijanu Jurić krajem jula 2014. godine ubio je Dragan Đurić iz Surčina koji sada izdržava kaznu od 40 godina zatvora.

KOMENTARIŠI